Allmänt kattprat

Att leva med Devon rex

2009-09-18 16:54 #0 av: Kattjazz

Jag har äran att vara sambo med två Devon rex killar och tänkte här berätta lite om hur det är hos oss. För dig som är nyfiken på hur det är att leva med Devons. Du som liksom jag bor med ett eller fler underverk berätta gärna om din vardag.

Jag vaknar varje morgon men två katter i famnen. Malakoff ligger på mitt bröst och spinner medan Jazzper snuttar och trampar på min hals och spinner ivrigt. Vi ligger och myser så tills matte måste upp och då frågar katterna om de vill ha frukost. Jazzper svarar på en gång med ett kurrande jamande och hoppar upp ur sängen. Loffe sträcker på sig lite långsamt och hoppar även han upp. Efter maten är de alltid lite trötta med spralliga och klänger på mig. De vill alltid vara med i badrummet när jag borstar tänderna och jag har ofta en katt på axeln då. Efter en stund av bus med varandra tar de en tupplur, oftast då tillsammans i sin korg.

Om jag börjar pyssla i köket kommer katterna och vil vara med. Jazzper klättrar vant upp för mitt ena ben och vill upp på axeln. Malakoff klättrar halvvägs och jamar, han liksom sträcker tassarna mot mig och vill att jag ska lyfta upp honom till min axel. Sen ligger han på min axel och spinner. De brukar turas om att sitta på mina axler och ganska skönt är det för med två kattar på axlarna blir det lite knepigt att diska eller laga mat.

De ska alltid vara med vad man än gör. Badar jag badkar sitter de och tittar på, hoppar upp på kanten och ska pussas lite. Lagar jag mat eller diskar är de med i köket och oftast är en av dem på min axel. När jag öppnar brev ska de inspekteras likaså matkassar man bär hem. Sitter jag i soffan och de inte busar och jagar varandra då så ligger de, ofta Malakoffen speciellt, i mitt knä. För att inte tala om när jag äter något som luktar gott, då har jag Malakoff i min mat om jag inte passar mig.

Det busar mycket med varandra, leker kurragömma då den ena gömmer sig och den andra ropar. När de hittar varandra jagas de och tumlar runt. De pratar mycket med varandra, ropar och kallar på kompisen. De pratar också mycket med mig, Jazzper speciellt. Han ropar på mig när han vill leka, omväxlig förnöjer, det är roligt att leka med matte också. Gärna aporterar han då sugrör. Han har även lagt sig till med vanan att tala om för mig när han tycker det är dags att gå och lägga sig. Varje kväll hoppar han upp på sängen och jamar och ropar att jag ska komma och bädda upp. Han älskar att busa i lakanen både när jag bäddar och när jag bäddar upp. Han vet att jag alltid leker en stund när vi bäddat upp och sen myser vi.

Just nu jagar Malakoff mina tår och biter i min strumpa, han far runt och ropar på Jazzper eftersom han vill leka. Jazzper gömmer sig bakom ett hörn och överraskar honom. Det är full fart här nu och balkongdörren står öppen så de springer ut och in när de jagas.

Enligt mina erfarenheter är det otroligt givande att leva med Devon rex. De är med hela tiden, otroligt kärleksfulla, kelna, charmiga, roliga och inteligenta. Man får många, många pussar och roliga påhitt. Så är de som sammet att ta på också där de inte har stickelhår. =)

Så har vi det hos oss =)

 

Anmäl
2009-09-28 17:47 #1 av: sophia007

Nah va gosigt det låter!!!

Anmäl
2010-12-29 14:03 #2 av: [Ronon-m]

helt underbart! Har också två devonpojkar. Kan inte vara en dag utan dom! :)

Anmäl
2011-11-14 21:57 #3 av: [ellenhellstrom]

Håller med, har också två devon. Riktigt roliga är dom, och mysiga.  Och nyfika är dom, speciellt när man har handlat mat, då hoppar dom runt i matkattarna, min ena bara älskar att leka i plastpåsar.. och när man ska slå in paket, då hänger dom i snörena. Dom ska vara med hela tiden, och så som du säger så spinnerdom och trampar en på halsen när dom vill att man ska gå upp. helt underbara

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.