Presentationer

Korven Hedvig Jansson

2014-02-20 20:21 #0 av: Sploutt

I fredags tog vi bilen och åkte sträckan Göteborg-Ystad för att hämta Hedvig. Det tog ca sju år att åka (kändes det som i alla fall) men till slut hade vi henne med oss i bilen hem!

Detta är Hedvig. Hon är nu 13 veckor gammal och världens sötaste lilla korv.

Vi har haft Hedvig (som från början skulle hetat Doris, men vi ångrade oss när vi hade kommit hem) i nästan en vecka och har nu haft några dagar på oss att låta allt sjunka in. Eller ja, dom som måste smälta det mest är nog vi människor. Hedvig var ju hur cool som helst när hon kom hit! Jag förväntade mig att hon skulle vara lite rädd och gömma sig ett tag, men inte då. Hon sprang runt här hemma, tog omvägar för den ena raggisen Sheldon som inte var så snäll, och kollade in allting. Vi var väldigt förvånade över hur trygg och modig hon var. Nu har Sheldons fräsningar försvunnit, men killarna är fortfarande lite rädda för henne. Det tar förhoppningsvis inte många dagar till innan dom är helt trygga med varandra.

Ragdollen Sheldon var lika sur som han såg ut. I hans ögon var Hedvig både äcklig och otäck

Hedvig är en riktig plåsterkatt, precis en sådan jag hoppades på att hon var. Hon ligger helst av allt i knät när hon ska sova på dagarna, och på nätterna kryper hon in under täcket och lägger sig vid magen på mig. När det händer så dör jag lite av välbehag, då mina andra katter har totalvägrat den typen av närhet. Dom ska minsann ligga BREDVID, inte sådär töntigt nära. Fnys!

Första barfmåltiden. Lamm, kanin, lammlever, oxhjärta+benmjöl=GUDOMLIGT GÖTT

Som några av er kanske vet så barfar jag mina katter (råutfodrar), och tanken var att jag skulle ge Hedvig hennes torrfoder i ca 2 veckor innan jag började barfa. Hon var dock otroligt skeptisk till mitt beslut och tyckte minsann att hon också skulle få kött! Så sagt och gjort.. Efter tre dagar tog jag bort torrfodret, och nu äter hon med glädje! Jag ger henne mat så fort hon verkar hungrig, så just nu äter hon oss nästan ur huset. Hon visar klart och tydligt att hon är ett rovdjur, och det är härligt att se!

Vilket knä som helst går bra. I detta fall, husses

Att skriva det här tog väldigt lång tid, då hon även är en axelkatt som är expert på att vara i vägen. En pipig sådan! Råkar man väcka henne så kör hon en lång pipramsa medan hon sträcker på sig. Nilo och Sheldon tycker att hon är sjukt konstig när hon låter sådär. "Vad ÄR hon för något?!"

Jag är fullkomligt förälskad i denna varelse, så sjukt glad att jag fick som jag ville och lyckades få min sambo att smälta för detta odjur också!

Vi är otroligt glada över att hon kom hem just till oss. Hon är underbar! Hedvigs söndagsnamn är S*Röda nejlikan's DD. dot. com lately, men jag brukar kalla henne Korven Hedvig Jansson. Jag är tacksam att vi hittade Anna som har gjort ett sånt bra jobb med denna lilla dam.

Tack för oss! /Ellen och Hedvig

Anmäl
2014-02-21 09:45 #1 av: AnnaKarin

Grattis till en härlig katt. Vår första Devon hette Hedvig, både i stamtavlan och till vardags.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”
Anmäl
2014-02-21 10:22 #2 av: Catwoman

Vilken härlig katt det verkar vara

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2014-02-21 10:30 #3 av: Sploutt

ja hon är superhärlig :)

Anmäl
2014-02-21 20:19 #4 av: Guybrush

sötmisse


Anmäl
2014-02-22 10:35 #5 av: Omorika

Känner igen känslan från när jag fick hem Vira :D

Anmäl
2014-02-22 11:16 #6 av: [Emma--]

Hon är så söt! 

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.